Algorytm-X - Системи безпеки

На Київщині група хакерів на замовлення зламувала акаунти посадовців

 
Кіберфахівці Служби безпеки припинили діяльність групи хакерів, яка за гроші зламувала для клієнтів месенджери, облікові записи в соціальних мережах та електронні поштові скриньки користувачів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Слідство встановило, що хакери через підконтрольний віртуальний сервер зламували облікові записи мобільних месенджерів і соціальних мереж низки посадовців Київщини. Серед постраждалих — голова одного з районних судів області.

Вартість «послуг» становила до трьох тисяч доларів залежно від складності та обсягів роботи. Основною клієнтурою були громадяни РФ та вітчизняні «приватні детективи».

За інформацією СБУ, власник хостингу систематично виїжджає за кордон, зокрема до Росії. Наразі спецслужба перевіряє його можливий зв’язок зі спецслужбами РФ.

В СБУ наголошують, що для анонімності оплати організатор приймав «розрахунки» у криптовалюті, а також на електронні гаманці заборонених в Україні російських небанківських платіжних систем.

 

Під час обшуків за місцями розміщення серверів в орендованому офісному приміщенні та помешканні власника хостингу у Фастівському районі Київщини правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, банківські карти та зразки програмного забезпечення, що використовувалося для отримання доступу до акаунтів. Усе це направлять на експертизу.

Слідство триває в межах справи за ст. 359 та ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу. За це передбачене покарання до 10 років позбавлення волі. Слідчі розв'язують питання про оголошення підозр організаторам схеми.

© Algorytm-X Всі права захищені.

made by WEBLAB